Prison Break

A Fox River - avagy a Joliet Börtön

A Prison Break sorozat, központi helyszíne a Fox River. Kedvenceink itt töltik büntetési idejüket. A helyszín a valóságban az illionisi Joiletben épült Joilet börtön. A létesítményt elítéltekkel építették 1858-ban. A beruházás mértéke az akkori árakon számolva 75000 dollár volt. Mikor meg kezdte működését a legnagyobb börtön volt Amerikában, és modellként szolgált a készülő korszerű fegyintézetek számára az Egyesült Államok területén.A börtön egy korai festményen

 

Az első 33 őrizetes 1858 májusában érkezett. Az amerikai polgárháború idején katonai rabokat is ide zárták. 1872-ben 1239 embert tartottak fogva.

Az intézményt 2002 februárjában elavultsága és balesetveszélyes állapota, valamint a költségvetési vágások miatt bezárták. Minden őrizetest és a személyzet nagy részét átszállították korszerű börtönökbe.

1928-ig a akasztás általi halált alkalmaztak végrehajtási módszerként. Ebben az évben vezették be villamos széket. 1928 és 1962 között 13 embert végeztek ki. 1962-ben Illinois államban betiltották a halálos ítéletet, de 1990-ben újra elfogadták. Az ítélet végrehajtás azonban halálos injekcióra váltották.

A börtön történetének leghírhedtebb rabja John Wayne Gacy, akit 33 ember meggyilkolásáért ítéltek halálra. 1994. május 10-én végrehajtott ítéletéig, abban a siralomházba zárták be, ami Lincoln Burrows cellájának színhelyéül szolgál.

Képek

Nézz képeket a Fox Riverrol(Joliet Prison)!

Részletes info

Joliet Prison hivatalos oldal- A tv sorozatnak helyet adó építmény hivatalos honlapja

http://en.wikipedia.org/wiki/Joliet_PrisonA televíziós sorozatnak helyet adó börtön a Wikipedián.

Cikkek